Lavenergihus efter br18 til den økonomi- og miljøbevidste husejer

Et lavenergihus efter br18 – det bygningsreglement vi stadig bygger efter i dag – gør det let for dig at passe godt på miljøet. På grund af den gode træisolering får du lavere udgifter til opvarmning, køling, ventilation og varmt vand. Det er en smule dyrere at bygge et lavenergihus, men de penge er hurtigt tjent ind på varmeregningen.

Hvad er lavenergihuse? 

Et lavenergihus er et hus, der bruger mindre energi sammenlignet med normale enfamiliehuse. Med andre ord så bruger det mindre energi end det, bygningsreglementet dikterer, et nybygget hus maksimalt må bruge. Det kræver typisk bl.a. ...

  • Energiruder med 3 lag glas
  • En effektiv isolering i ydervæggene
  • Et ventilationsanlæg med varmegenvinding, så du ikke spilder varme
  • At din husbygger er særligt omhyggelig med at undgå utætheder (også kendt som kuldebroer)

Krav til lavenergihuse 

Myndighederne dikterer, hvor meget energi nybyggede helårshuse i træ må bruge i dagens Danmark. Det gør de blandt andet for at være foregangsland for bedre klima. Derfor har de sat en øvre grænse for, hvor meget et nybygget hus må bruge af energi samlet set.

For at gøre det nemmere for borgerne at finde rundt i, har de lavet energiskalaen, der går fra A til G. Huse i kategorien A har det laveste energiforbrug. Siden energiskalaen blev indført, er der kommet en række ekstra niveauer til. I dag kan et hus være både A2010, A2015 og A2020.

Bygningsreglementet kræver, at nybyggeri skal holde sig indenfor en af de følgende energirammer:

A2015: 30 kWh/m² pr. år plus 1000 kWh pr. år / med det opvarmede boligareal.
A2020: 20 kWh pr. år / med det opvarmede boligareal.

Energirammen fortæller, hvor meget energi pr m2 der må tilføres til køling, ventilation, brugsvand og opvarmning. Et lavenergihus bruger altså mindre end det bygningsreglementet dikterer, at et nybygget hus maksimalt må bruge. 

Spar på udgifterne med et lavenergihus i træ 

Det kan være en rigtig god investering for din pengepung, miljøet og din sundhed, hvis du vælger at bygge et lavenergi træhus. Det kan nemlig betyde, at du får:  

  • • Lavere varmeudgifter 
  • • Sundere indeklima til din familie 
  • • Mulighed for at undgå tilslutningspligten
  • • Et hus, som er mere værd, når du en dag skal sælge

Hvad er prisen for et lavenergihus?

I modsætning til hvad mange tror, er et lavenergihus faktisk ikke meget dyrere end et traditionelt enfamiliehus. Og forskellen kan hurtig tjenes hjem i form af lavere varmeregninger. 

Når vi skal sætte prisen for dit lavenergi råhus, vil der være flere faktorer at tage hensyn til. Som udgangspunkt kan du dog godt regne med en lavenergihus kvadratmeterpris på 1.900 kroner pr. kvadratmeter.

Du vil nok opleve, at mange husbyggere vil have dig til møde, før du overhovedet kan få en pris. Sådan er vi ikke. Vi har fået lavet en prisberegner, som gør vores priser endnu mere gennemsigtige. Prøv den af og få en god idé om, hvad dit lavenergihus skal koste med vores træhus konstruktion.

Hvad er forskellen på lavenergihuse og passivhuse?  

Når du kigger på lavenergihuse, så vil du unægteligt støde på begrebet passivhuse. Et passivhus er et superlavenergihus, og konceptet stammer oprindeligt fra Tyskland. Her er energirammen helt nede på 15 kWh/m2 pr. år teoretisk set. 

Kravene til denne type hus er generelt langt strengere end til et almindeligt hus for netop at undgå varmetab. Konceptet er meget udbredt i både Tyskland og Sverige, men i Danmark er der fortsat ikke den store erfaring med konceptet.

Byg dit lavenergihus med os

Vil du også have et sundt og miljøvenligt lavenergihus? Læs mere om vores tilgang til bæredygtige råhuse. Tit ligger vi på et niveau under de aktuelle krav for lavenergihuse.

Byg et lavenergihus med Secher Aps
Byg et lavenergihus med Secher Aps
Byg et lavenergihus med Secher Aps
Byg et lavenergihus med Secher Aps
Byg et lavenergihus med Secher Aps
Byg et lavenergihus med Secher Aps
Byg et lavenergihus med Secher Aps
Byg et lavenergihus med Secher Aps
Færdigt råhus
med BR18 energikrav
Pr. kvm. fra
1.900,-
Lukket på en dag
Beregn pris

Beregn prisen på dit byggeprojekt

Uanset om du vil bygge et nyt, bæredygtigt hus fra bunden eller bygge til,
kan vi give dig en pris, som holder hele vejen.

Tryk på knappen, som bedst dækker dit behov.

Følg Secher Aps på de sociale medier