Medbyg eller selvbyg

Vær en aktiv del af dit husbyggeri

Hvis du vil være med til at bygge dit nye hus, kalder man det enten selvbyg eller medbyg. Nogle bygger hele huset selv, mens flere og flere vælger at få leveret et råhus og stå for resten af huset selv.

Har du hverken tid, overskud eller alle kompetencerne til at stå for hele projektet selv? Så kan du med fordel blive selvbygger eller medbygger.

Hvad betyder selvbyg?

Hvad er selvbyg? Kort fortalt er det byggeformen, hvor du selv styrer hele byggeriet.

Det betyder, at du selv – eller en entreprenør, du hyrer til opgaven – selv skal stå for at ...

  • • Gøre byggegrunden klar
  • • Støbe fundament med kloakering og alle installationer
  • • Opføre selve råhuset (som er samlede og isolerede ydervægge)
  • • Beklæde huset med klimaskærm (fx skifer, varmebehandlet træ eller mursten)
  • • Trække strøm i hele huset, installere køkken, bad og alle andre elementer i hele huset

Ved selvbyg overtager du selv ansvaret for byggeriet, når råhuset er rejst på byggegrunden og lukket af. Vi hjælper mange selvbyggere med råhus-entreprisen. Læs om her om vores tilgang til bæredygtige råhuse.

Hvad koster selvbyg? Det bliver du selv nødt til at regne ud. Men du kan finde svar på prisen på råhuset ved hjælp af vores prisberegner.

Hvordan fungerer medbyg?

Medbyg adskiller sig ved, at du ikke står for hele projektet selv. Du har et byggefirma som hovedentreprenør på byggeriet af dit træhus og vælger selv de dele, som du kan lide eller med fordel bedst kan håndtere selv.

Alle de opgaver, som du ikke tager dig af, sørger entreprenøren for at få løst. Den løsning bliver mere og mere populær blandt danskerne. Vælger du os som din råhus-leverandør i sådan en løsning, så står vi for den mest komplekse dele af husbyggeriet.

Vi står for levering af råhuset i elementer. Vi tager os for det meste også af at montere hele råhuset, før de andre håndværkere går i gang med det. På den måde kan vi sikre dig den optimale proces. Du kan dog også vælge den løsning, som vi leverer til andre håndværkere, som kun vil have vores elementer og udfører arbejdet på pladsen selv.

Hvad koster medbyg? Det afhænger af dit byggefirma. Vi håndterer kun råhus-entreprisen, og den kan du få et overslag på ved hjælp af vores prisberegner.

Skal du vælge selvbyg eller medbyg?

Begge dele er efterhånden meget tiltalende løsninger for mange byggeglade danskere. Det skyldes blandt andet, at du kan få lov til at være en aktiv del af din boligdrøm og sikre dig nogle gode minder fra processen. Men det skyldes naturligvis også den store økonomiske gevinst, der er ved at stå for dele af byggeprojektet selv.

Hvilken løsning, du skal vælge, afhænger af dine evner og hvor meget tid du kan bruge på dit selvbyg hus.

Mange projektledere og ledere bliver selvbyggere. De afsætter tid til at få hele byggeriet gennemført og styrer det som et projekt fra deres professionelle liv. Hvis du er god til at lede og fordele arbejdsopgaver – og at tilpasse tidsplanen, når der opstår udfordringer (for det gør der) – så kan det være mest oplagt for dig at vælge selvbyg.

Mange håndværkere og handymen (m/k) vælger medbyg. Har du forbindelserne og håndværket i orden, men mangler én til at klare planlægningen og de dele af byggeriet, som du ikke selv kan finde de bedste folk til? Så er medbyg nok det bedste valg for dig.

Selvbyg med præfabrikerede elementer i træ

Uanset hvad du vælger, kan vores råhuse være en god løsning for dig. Selv meget rutinerede håndværkere som tømrere og montører bliver overraskede over, hvor effektive og fornuftigt prissatte vores råhuse er. Så medmindre du har bygget mange huse før, er det en god idé at holde vores pris på et råhus op mod hvad det vil koste dig – i både tid og penge – at bygge råhuset selv eller overlade det til andre end os.

Langt de fleste medbyggere og selvbyggere vælger at stå for de dele af byggeriet, som først kommer efter fundament og råhus. Hvis du gør som de fleste, risikerer du ikke at forsinke resten af husbyggeriet, hvis du bliver presset på tid eller noget ikke går som planlagt. For resten af byggeriet er mere fleksibelt. Men du kan ikke få elektrikere eller malere på opgaven, før væggene er sat op.

Hvis du vil være sikker på de bedste forhold på byggepladsen, er vores råhuse også oplagte. Når vi forlader din byggeplads, er taget på plads. Så kan du og dine håndværkere slippe for at kæmpe med vind og vejr, når alt det indvendige i huset skal færdiggøres.

Vil du have flere råd om, hvad du skal vælge?

Kontakt os og lad os finde ud af, hvad der passer bedst til dig.

Medbyg eller selvbyg med Secher Aps
Medbyg eller selvbyg med Secher Aps
Medbyg eller selvbyg med Secher Aps
Medbyg eller selvbyg med Secher Aps
Medbyg eller selvbyg med Secher Aps
Medbyg eller selvbyg med Secher Aps
Medbyg eller selvbyg med Secher Aps
Medbyg eller selvbyg med Secher Aps
Færdigt råhus
med BR18 energikrav
Pr. kvm. fra
1.900,-
Lukket på en dag
Beregn pris

Beregn prisen på dit byggeprojekt

Uanset om du vil bygge et nyt, bæredygtigt hus fra bunden eller bygge til,
kan vi give dig en pris, som holder hele vejen.

Tryk på knappen, som bedst dækker dit behov.

Følg Secher Aps på de sociale medier